Onafhankelijke beleggingsanalyses
07 februari 2023

3 BeursTips in het Nieuwsblad


Western Copper and Gold: Start van een overnamecyclus…

De goudmijngroep Newmont Corp. doet een ongevraagd, voorwaardelijk en niet-bindend bod op de Australische mijnbouwgroep Newcrest Mining Limited. Er wordt een premie van 21% geboden. Dat bod werd door Newcrest (opnieuw) te licht bevonden. Wat vooral belangrijk is dat het bod de start betekent van een nieuwe overnamecyclus in de grondstoffensector. 25% van de omzet van Newcrest komt uit het mijnen van koper. Met de kopertekorten in het vooruitzicht (vanwege de energietransitienoden) zal daarvoor gestreden worden. Newcrest zouden we niet meer kopen maar kijk bv. een naar het Canadese Western Copper and Gold (2,25 CAD) die met partner Rio Tinto de opties voor het goud/koperproject Casino aan het bekijken is. Ons overnamekoersdoel voor Western Copper and Gold ligt boven 3,5 CAD/aandeel. U mag kopen!


Compagnie des Alpes: Joepie, het sneeuwt!

Joepie, het sneeuwt stevig in de Alpen. Voor de uitbater van skipistes en skistations Compagnie des Alpes (14,22 euro) is dat uitstekend nieuws. De groep heeft NB minder last van de mindere sneeuw gezien hun skistations hoger gelegen zijn. De groep boerde trouwens uitstekend tijdens de maanden oktober tot eind december. De omzet in de afdeling Skigebieden +5,7% ging hoger. Een trend die begin dit jaar verdergezet zal worden. Daarnaast baat Compagnie des Alpes ook pretparken (zoals Walibi en Bellewaerde) uit die profiteerden van winteropeningen. Voor dit jaar rekent de groep erop fors te investeren en zal de overname van de hotelgroep MMV een positieve invloed hebben. Compagnie des Alpes noteert tegen nog geen 9 keer de courante winst en met een dividendrendement van 6%. Een koopje voor rustige langetermijnbeleggers!


Colruyt Group: Te negatief?... 

Terwijl de Colruyt Group (24,92 euro), de groep rond de warenhuisketen Colruyt, in het verleden een lieveling was bij veel beleggers, is dit sentiment de voorbije kwartalen drastisch gewijzigd. Reden: De forse concurrentie met ketens zoals Albert-Heijn, de impact van de looninflatie op de rentabiliteit en de te forse investeringen in niet kernactiviteiten zoals Jims, Dreambaby en Newpharma. Van die negativiteit en de druk op de rentabiliteit is het management zich volledig bewust. Er wordt actie ondernomen en er wordt gekeken om een deel van de investeringen in de windmolenparken (via Virya Energy) te verkopen. Dat kan zeer veel cash opbrengen wat de deur open zet voor een beursexit. U als belegger kan starten met een teen in het water en een eerste beperkte positie kopen. Een turnaround kan tot een fors koersherstel leiden!


CHARTNAME ISIN  /  AANDEEL  /  MARKET

KOERS 0,00EUR 24/06/2024
YTD 0,00% sinds 1 januari
3 JAAR 0,00% geannualiseerd
5 JAAR 0,00% geannualiseerd
 
1m
3m
6m
YTD
1j
2j
5j
10j
MAX

CHARTNAME ISIN  /  AANDEEL  /  MARKET

KOERS 0,00EUR 24/06/2024
YTD 0,00% sinds 1 januari
3 JAAR 0,00% geannualiseerd
5 JAAR 0,00% geannualiseerd
 
1m
3m
6m
YTD
1j
2j
5j
10j
MAX

CHARTNAME ISIN  /  AANDEEL  /  MARKET

KOERS 0,00EUR 24/06/2024
YTD 0,00% sinds 1 januari
3 JAAR 0,00% geannualiseerd
5 JAAR 0,00% geannualiseerd
 
1m
3m
6m
YTD
1j
2j
5j
10j
MAX

Abonneer nu op BeursTips met onmiddelijke activering...

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×