Laat uw portefeuille extra renderen!

08:04
19 april 2023
BeursTips blog

Stemmen tegen het Exmar-dividend...

Als u uw been stijf wil houden bij de geplande overname van Exmar, dan stemt u zoals aangegeven in BeursTips 32-16  best tegen het Exmar-dividend. Kwestie van een duidelijk signaal te geven dat de overnameprijs te laag ligt en dat Saverex met meer dan kruimels zal moeten afkomen om uw aandelen te bemachtigen.

Hoe stemmen tegen het Exmar-dividend? 

Controleer bij uw beursmakelaar of u uw aandelen kan blokkeren Niet alle beursmakelaars staan dit toe en sommigen rekenen hiervoor een (schandelig hoge) kost aan. Als u uw aandelen laat blokkeren, dan kan u uw aandelen tot na de registratiedatum NIET meer verkopen.

Eenmaal uw aandelen geblokkeerd, zal u van uw bank/beursmakelaar een document als bewijs krijgen. Het is belangrijk dat u dit document bijhoudt. U moet dit meebrengen naar de algemene vergadering of meegeven aan de persoon die u volmacht geeft.

Belangrijke datum: 2 mei 2023 (middernacht). Dit is de registratiedatum. Alleen beleggers die op dat moment aandeelhouder zijn, kunnen stemmen. U blokkeert best uw Exmar-aandelen voor die datum.

Hier kan u de oproepingsbrief voor de algemene vergadering van 16 mei terugvinden. Wenst u aanwezig te zijn op de algemene vergadering van 16 mei, dan moet u dit aan het bedrijf laten weten tegen 10 mei. Hier kan u het informatiedocument over hoe deel te nemen terugvinden.

Belangrijk is dat u via email (corporate@exmar.be) aan Exmar laat weten (tegen ten laatste 10 mei) dat u op de vergadering aanwezig zal zijn!

U kan ook volmacht geven aan iemand die u kent, om uw stem uit te brengen. Die moet via een volmachtformulier. Dit kan u hier terugvinden.

Wenst u ons volmacht te geven? 

Vul dan de gegevens van onze hoofdredacteur in als vertegenwoordiger:

Bart Goemaere - Groeningekaai 24 / 42 - 8500 Kortrijk - België

We vragen wel zelf uw stem in te vullen als u volmacht zou geven.

Belangrijk is dat u bij punt 1: "Tegen" het brutodividend van 1 euro/aandeel stemt. Op alle andere punten mag u zonder probleem "voor" stemmen.

Als datum ter ondertekening neemt u best 3 mei 2023.

Gelieve ons via email dit document, samen met de brief van de makelaar/bank te bezorgen en dit ook aan Exmar te bezorgen via corporate@exmar.be

Dit alles moet ten laatste tegen 9 mei aan Exmar doorgemaild worden. 

Vragen? Contacteer ons dan via het contact-formulier.

Stress vooral niet over deze procedure. We hebben beleggers met grote pakketten aandelen achter ons staan, maar vergeet niet, vele kleintjes maken één groot.

22:00
18 april 2023
BeursTips blog

BeursTips 32-16

BeursTips 32-16 van 19 april 2023 staat online...

13:06
17 april 2023
Blur
Blur
Blur
Blur
Blur

Nucleaire renaissance...

Blur
Abonneer op BeursTips aan superinteressante voorwaarden.
Blur
Abonneer op BeursTips aan superinteressante voorwaarden.
Blur
Abonneer op BeursTips aan superinteressante voorwaarden.
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×