Waarschijnlijk het blad met de minste tips, zeker het blad met de beste tips!

09:45
12 mei 2023
BeursTips blog Exmar

Exmar sprokkels...

Exmar kwam met uitermate goede kwartaalresultaten. Op proportionele basis ging de bedrijfskasstroom van 14,7 naar 42,2 miljoen $(!). De bedrijfswinst ging van 0,7 naar 23,7 miljoen $ en netto werd 19,8 miljoen $ winst geboekt (0,35 $/aandeel)...

De zeer goede resultaten kwamen er dankzij de bijdrage van de afdeling Shipping (23,8 miljoen $ bedrijfskasstroom vs. 17,6 miljoen $ vorig jaar; impact hoge LPG-gastransporttarieven) en de afdeling Infrastructure (18,8 miljoen $ bedrijfskasstroom vs. -0,6 miljoen $ vorig jaar; impact verhuur FSRU + huur Excalibur LNG-tanker + goede bijdrage Engineering-diensten).

Het beste bewijs dat er cash bij de vleet gegenereerd wordt is de nettoschuld. Die gaat van een overschot van 105,2 miljoen $ (eind 2022) naar een overschot van 139,4 miljoen $. Er kwam dus 34,2 miljoen $ op de bank bij. 

Bij gelijke hoge transporttarieven is dat meer dan 100 miljoen $ cash-generatie op jaarbasis. Wetende dat Exmar met een cashoverschot van meer dan 400 miljoen $ zit, is het geplande bod van de hoofdaandeelhouder Saverex (tegen 12,1 euro/aandeel), een lachertje...

Ondertussen hebben zich 5% van de aandeelhouders laten weten niet te zullen ingaan op het bod van Saverex. Als die hun been stijf houden zal dus wel een hogere prijs betaald moeten worden!

Onze conservatieve faire waarde blijft 17 euro/aandeel. Hou het been stijf en ga niet op het bod in als het er komt. Achter de schermen zijn de pionnen gezet om een hoger bod te kunnen bekomen...

 

CHARTNAME ISIN  /  AANDEEL  /  MARKET

KOERS 0,00EUR 09/06/2023
YTD 0,00% sinds 1 januari
3 JAAR 0,00% geannualiseerd
5 JAAR 0,00% geannualiseerd
 
1m
3m
6m
YTD
1j
2j
5j
10j
MAX

06:00
08 mei 2023
BeursTips blog

Podcast & Video Doorbraak Radio

In de 6de aflevering van Miljaarde gaat Bart dieper in op het rentebeleid in de VS en de EU en maakt hij een inschatting waar we ons aan mogen verwachten.

Het rentebeleid van de centrale banken speelt een belangrijke rol voor ontwikkelingen op de financiële markten.

De stijgende rente mist zijn effect niet: er zijn steeds meer signalen dat de vastgoedmarkt afkoelt, zelfs aan de kust zakt de verkoop van huizen en appartementen in elkaar.

Verder gaan we dieper in op de stoere 1 mei verklaringen van Conner Rousseau, de nieuwe crypto munt in Zimbabwe en de recordkoers van het goud: moeten we nu snel verkopen?

09:45
04 mei 2023
BeursTips blog Exmar

Exmar update...

Een korte update i.v.m.het stemmen tegen het dividend op de algemene vergadering van Exmar op 16 mei. Uw respons is talrijk, waarvoor dank.

Voor alle duidelijkheid: Indien u aandelen Exmar had op 2 mei 24u, dan kan u nog steeds stemmen op de jaarvergadering. Dit om een duidelijk signaal te geven dat u tegen het (geplande) bod van Saverex aan 12,1 euro/aandeel (voor het dividend) of 11,1 euro/aandeel (na het dividend) bent. Kortweg dat u een hogere prijs wilt... als het bod komt.

Voor alle duidelijkheid: We verwachten wél dat het dividend (1 euro/aandeel) goedgekeurd zal worden (Saverex is de groot-aandeelhouder). Het is echter het signaal van de minderaandeelhouders dat telt! 

Los van de BeursTips-lezers hebben we contact met meerdere heel grote institutionele beleggers die veel aandelen Exmar bezitten. Hen hebben we het advies gegeven om NIET allemaal te stemmen. Sommigen zullen dus wél stemmen, anderen niet. Vraag ons niet waarom. Achteraf vertellen we het u wel eens. 

U dient uw aandelen ook nergens anders te registreren. Zoals we eerder al stelden zijn er partijen die in de BeursTips-slipstream opportunistisch willen meesurfen van ons noeste werk. Deed u dat wel, dan kunt u kiezen om daar af te melden. 

De beste manier om te protesteren tegen het bod, is en blijft het bod niet te accepteren als het er komt. Er is tenslotte nog geen bod. Enkel de intentie tot een bod. 

Achter de schermen werken we in de schaduw verder. De kans is heel groot dat als er een bod komt, Saverex niet de beoogde 95% van alle aandelen zal bekomen, noch 90% van alle aandelen die niet in hun bezit zijn... Meer info nodig? Contacteer ons dan... De hoge beurskoers zegt op dat vlak voldoende...

CHARTNAME ISIN  /  AANDEEL  /  MARKET

KOERS 0,00EUR 09/06/2023
YTD 0,00% sinds 1 januari
3 JAAR 0,00% geannualiseerd
5 JAAR 0,00% geannualiseerd
 
1m
3m
6m
YTD
1j
2j
5j
10j
MAX

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×