Onafhankelijke beleggingsanalyses

09:45
04 mei 2023
BeursTips blog

Exmar update...

Een korte update i.v.m.het stemmen tegen het dividend op de algemene vergadering van Exmar op 16 mei. Uw respons is talrijk, waarvoor dank.

Voor alle duidelijkheid: Indien u aandelen Exmar had op 2 mei 24u, dan kan u nog steeds stemmen op de jaarvergadering. Dit om een duidelijk signaal te geven dat u tegen het (geplande) bod van Saverex aan 12,1 euro/aandeel (voor het dividend) of 11,1 euro/aandeel (na het dividend) bent. Kortweg dat u een hogere prijs wilt... als het bod komt.

Voor alle duidelijkheid: We verwachten wél dat het dividend (1 euro/aandeel) goedgekeurd zal worden (Saverex is de groot-aandeelhouder). Het is echter het signaal van de minderaandeelhouders dat telt! 

Los van de BeursTips-lezers hebben we contact met meerdere heel grote institutionele beleggers die veel aandelen Exmar bezitten. Hen hebben we het advies gegeven om NIET allemaal te stemmen. Sommigen zullen dus wél stemmen, anderen niet. Vraag ons niet waarom. Achteraf vertellen we het u wel eens. 

U dient uw aandelen ook nergens anders te registreren. Zoals we eerder al stelden zijn er partijen die in de BeursTips-slipstream opportunistisch willen meesurfen van ons noeste werk. Deed u dat wel, dan kunt u kiezen om daar af te melden. 

De beste manier om te protesteren tegen het bod, is en blijft het bod niet te accepteren als het er komt. Er is tenslotte nog geen bod. Enkel de intentie tot een bod. 

Achter de schermen werken we in de schaduw verder. De kans is heel groot dat als er een bod komt, Saverex niet de beoogde 95% van alle aandelen zal bekomen, noch 90% van alle aandelen die niet in hun bezit zijn... Meer info nodig? Contacteer ons dan... De hoge beurskoers zegt op dat vlak voldoende...

CHARTNAME ISIN  /  AANDEEL  /  MARKET

KOERS 0,00EUR 28/05/2024
YTD 0,00% sinds 1 januari
3 JAAR 0,00% geannualiseerd
5 JAAR 0,00% geannualiseerd
 
1m
3m
6m
YTD
1j
2j
5j
10j
MAX

05:33
03 mei 2023
Blur
Blur

Optimistisch pessimisme...

Blur
Abonneer op BeursTips aan superinteressante voorwaarden.
08:00
29 april 2023
BeursTips blog

Podcast & Video Doorbraak Radio

Nieuw schandaal bij Bpost: het overheidsbedrijf rekent onredelijk hoge kosten aan.

Is het zinvol om te beleggen in overheidsbedrijven?

Bart Goemaere zocht het uit: BPOST verloor dit jaar al 11,5 pct aan waarde, vorig jaar was dat 32,4 pct en het jaar voordien 11 pct.

Proximus verloor dit jaar al 13,9 pct en vorig jaar zelfs 48,2 pct?

Ook de Nationale Bank verloor dit jaar 27 pct en het jaar voordien 59 pct...

Verder in deze uitzending:

Nieuwe episode in de bankencrisis met First Republic in de VS, het Belgisch cryptoplatform Bid For You schort activiteiten op, de overheid concurreert banken met hoge rente, vragen bij het depositogarantiestelsel en hebben we  nu eigenlijk al een vermogenskadaster?

 


Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×