Waarschijnlijk het blad met de minste tips, zeker het blad met de beste tips!
02 May 2021

Verlenging aanbiedperiode...


House of Thor BV, een dochter van 3d Investors, liet weten dat men het verhoogde bod tegen 25,5 euro/aandeel op de kritische-communicatiespecialist Zenitel (25,40 euro - ISIN BE0003806230) verlengt tot en met vrijdag 21 mei. De verlenging kwam er “om aandeelhouders voldoende tijd te bieden om met kennis van zaken over de biedprijs te kunnen beslissen”. Naar we begrepen hebben, kwam dit na samenspraak met het FSMA, die hierover pas na de bekendmaking van het hogere bod kon beslissen. Het feit dat er een aantal (verlengde) feestdagen in die periode vallen,  speelt hier ook een rol.

De resultaten van het bod zullen op 31 mei bekendgemaakt worden en de betaling zal tegen ten laatste 14 juni plaatsvinden (voorheen 2 juni). Wie in het verleden op het bod (tegen 23,25 euro/aandeel) inging, zal het verschil met de verhoogde biedprijs ontvangen.

In een webcast met Bolero en het VFB kwamen de CEO van Zenitel en de Dhr. Frank Dhonck (CEO van 3d) het bod toelichten. Wat wij uit de webcast vooral begrepen hebben, is het risico van en de intentie om de bruto cashpositie (26,2 miljoen euro; 7,9 euro/aandeel) bij Zenitel aan de aandeelhouders uit te keren d.m.v. een dividend. Belgische aandeelhouders riskeren hierdoor 30% roerende voorheffing te verliezen (=2,37 euro/aandeel). Op die manier zal er op Zenitel automatisch schuld komen te zitten. De netto cashpositie (cash - schulden) bedraagt immers 20,8 miljoen euro.

Zoals we vorige week reeds stelden (BeursTips 30-17), willen we dat risico niet nemen. Bovendien maakte de CEO van Zenitel nogmaals duidelijk dat de goede cijfers over 2020 niet als referentie genomen mogen worden. In 2021 zal de winst fors onder druk komen.

Het bod is op het vlak van waardering meer dan fair. Bovendien zou het - zonder bod van 3d - met veel kans jaren duren tegen dat we de huidige beurswaarde op de schermen zouden zien prijken. U kiest dan ook best eieren voor uw geld...


CHARTNAME ISIN  /  AANDEEL  /  MARKET

KOERS 0,00EUR 23/06/2021
YTD 0,00% sinds 1 januari
3 JAAR 0,00% geannualiseerd
5 JAAR 0,00% geannualiseerd
 
1m
3m
6m
YTD
1j
2j
5j
10j
MAX

Aanmelden
Laat uw portefeuille extra renderen. Krijg toegang tot de beste beursinformatie en -adviezen! Abonneer nu met onmiddellijke activatie. Abonneer nu of neem een GRATIS proefnummer
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×